Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Edward-cullen-photo.png

Tulajdonságai 

Magas, fakó bőrszínű, 17 éves. Haja színe bronz, szeme színe változik: ha nemrég vadászott, aranyszínű, ha dühös vagy szomjas, éjfekete. Mielőtt vámpírrá vált, zöld színűek voltak a szemei. Jóképű, erős és gyors. Az Alkonyatban elmagyarázza Bellának, hogy nem feltétlenül szükséges lélegeznie, de anélkül nem érezné a szagokat. Más vámpírokhoz hasonlóan nem alszik. A Cullen családban Edward a leggyorsabb, mégsem ez a legfontosabb képessége: képes olvasni mások gondolataiban – kivéve Belláéban.

Edward szeret zongorázni, emellett nagyon kifinomult és széles a zenei ízlése. Az Alkonyatban említi, hogy az '50-es évek zenéjét jobban szereti, mint a '60-as évekét, a '70-es évekét pedig kifejezetten nem kedveli. Másik szenvedélye az autógyűjtés. Van egy Volvo c30-a és egy Aston Martin V12 Vanquish-e. A Napfogyatkozásban testvérének, Alice-nek pedig egy Porsche 911 Turbót ajándékoz.

Alkonyat

Edward az Alkonyat c. regényben találkozik először Bella Swannal, egy halandó lánnyal, akinek nem tud olvasni a gondolataiban, és akinek az illata hihetetlenül vonzza. Küzd, hogy felülkerekedjen az érdeklődésén és vonzalmán, de miután számos alkalommal megmenti a lány életét, feladja a küzdelmet. Bella rádöbben, hogy Edward vámpír, a fiú pedig elmeséli neki, hogy habár 17-nek néz ki, igazából több mint 100 éves. Nevelőapja Carlisle változtatta át 1918-ban, így akadályozva meg, hogy spanyolnáthában meghaljon. Carlisle-tól vette át a szokatlan életfilozófiát, ami merőben különbözött más vámpírokétól, miszerint csak állati vérrel táplálkoznak. Edward állandóan figyelmezteti Bellát, hogy túl veszélyes, ha együtt vannak, de a lány szerelmes és teljesen bízik benne, hogy Edward képes magát féken tartani. Így kerül Bella életveszélybe, mivel egy Cullenékkel játszott baseballmeccs során idegen vámpírok bukkannak fel, amelyek közül a nyomkövető, James a lány vérére szomjazik. A családja segítségével Edward megmenti Bellát és végeznek Jamesszel, de továbbra is az marad a fő kérdés, hogy mennyire biztonságos Bellának Cullenék mellett.

http://toetoet.files.wordpress.com/2008/12/edward-cullen.jpg

Újhold 

Az Újholdban Edward egyre jobban félti Bellát. A lány születésnapi ünnepségén Bella megvágja az ujját, és Jasper, akinek a legnehezebben megy a vegetáriánus lét, megtámadja. Hogy megvédje, egy hirtelen és átgondolatlan ötlettől vezérelve, elhiteti Bellával, hogy már nem szereti és tovább költözik a családjával, hátrahagyva az összetört szívű Bellát. Edwardnak nehezen megy az élet Bella nélkül, sokszor lesz letargikus a számára hihetetlenül hosszúnak és értelmetlennek tűnő élet kilátásától. Miután Rosalie tévesen arról értesíti, hogy Bella öngyilkos lett, Edward elutazik Olaszországba egy vámpírtársasághoz, az ún. Volturihoz, akik rendőrként ügyelnek a vámpírok társadalmában az egyetlen szabály (az emberek nem tudhatnak a vámpírok létéről) betartására. Megkéri őket, hogy öljék meg. Miután kiderül, hogy az információ téves volt, Alice visszamegy Forksba, hogy együtt állítsák meg Edwardot. Még időben utolérik őt, ám a Volturi Bella életét követeli. Alice menti meg a helyzetet azzal, hogy elárulja: látta Bella vámpírrá válását a látomásaiban, így a Volturi elengedi őket azzal a feltétellel, hogy hatályos időn belül át kell változtatniuk Bellát. A hazaúton mondja meg Edward Bellának az igazat: hogy mindig is szerette és csak a biztonságáért tette, amit tett. Bella sikeresen rábeszéli Cullenéket, hogy szavazzanak a sorsa felől. Edward és Rosalie kivételével mindenki az átváltoztatása mellett szavaz. Edward később beleegyezik azzal a feltétellel, hogy átváltoztatja Bellát, de előbb a lánynak hozzá kell mennie feleségül.

http://laurensjustsayin.files.wordpress.com/2009/11/new-moon-bella-swan-and-edward-cullen.jpg

Napfogyatkozás 

Bella azzal a feltétellel fogadja el Edward házassági ajánlatát, hogy míg ő halandó, együtt töltenek egy éjszakát, természetesen csak az esküvő után. Edward megérti, hogy mennyire fontos ez Bellának és beleegyezik. Közben Cullenék nyomokra bukkannak, amik elvezetik őket Victoriához. A nő új vámpírokat teremt, hogy sereget hozzon létre belőlük, mivel feltett szándéka, hogy megbosszúlja James halálát és megölje Bellát. Cullenék megújítják a szövetséget a vérfarkasokkal a közelgő veszély miatt. Bár Bella aggódik, hogy tartós lesz-e a béke, mivel rájön, hogy Jacobnak, aki akkor is mellette volt mikor Edward elhagyta, sokkal többet jelent, mint egy barát. Végül is Edward megöli Victoriát, és ha bár nehezen is, de elfogadja, hogy Bella és Jacob barátok. A harc után tudatosul ismét Bellában, hogy Edward az életében a legfontosabb.

http://www.eclipsewallpapers.com/images/wmwallpapers/Edward-Cullen-Eclipse-1.jpeg

Hajnalhasadás

Edward és Bella összeházasodnak. A nászútjukat egy kis szigeten, Esme szigetén töltik, amit Edward vámpír nevelőanyja, Esme kapott ajándékba férjétől, Carlisle-tól. A mézesheteiken esik Bella teherbe, a hihetetlen gyorsasággal növekvő fél-ember, fél-vámpír magzat azonban teljesen legyengíti a lány szervezetét. Edward megpróbálja abortuszra rávenni, hogy mentse az életét. Bella azonban hajthatatlan, mert nagyon ragaszkodik még meg nem született gyermekéhez, és kitart a szülés mellett. Edward akkor enyhül meg, mikor meghallja a gyermek gondolatait, és rájön, hogy a baba egyáltalán nem akar ártani Bellának. Bella a szülés miatt a halálán van, de Edward a kislányukat is sikeresen megmenti, és beadja Bellának saját vámpírmérgét, ami után elkezdődik a lány fájdalmas átalakulása. Miután egy Irina nevű vámpír tévesen azt hiszi kislányukról, Renesmeeről, hogy vámpírgyerek, a Volturik megérkeznek, hogy végezzenek vele és Cullenékkel is, mivel gyermekeket tilos vámpírrá változtatni. Bella és Edward a családjuk segítségével bebizonyítják, hogy Renesmee senkire nem jelent veszélyt.

http://teenager-girls.lapunk.hu/tarhely/teenager-girls/kepek/breakingdawn.jpg

 

Megjelenési információk
Első megjelenése Alkonyat
Utolsó megjelenése Hajnalhasadás
Megalkotta Stephenie Meyer
Megszemélyesítője Robert Pattinson
Epizódok száma 4
Edward Cullen adatai
Születési neve Edward Anthony Masen
Faja vámpír
Neme férfi
Életkora alakilag 17
Született 1901. június 20.
Elhunyt 1918. szeptember (átváltoztatják vámpírrá)
Képességei általános vámpír képességek, gyorsabb, mint családja többi tagja, gondolatolvasás
Foglalkozása diák
Szülei * id. Edward Masen (apa)
  • Elizabeth Masen (anya)
  • Carlisle Cullen (örökbefogadó apa)
  • Esme Cullen (örökbefogadó anya)
Testvérek * Emmett Cullen (örökbefogadott fivér)
  • Alice Cullen (örökbefogadott nővér)
  • Jasper Hale (örökbefogadott fivér)
  • Rosalie Hale (örökbefogadott nővér)
Házastársa Bella Cullen
Gyermekei Renesmee Carlie Cullen
Rokonai * Charlie Swan (após)
  • Renée Dwyer (anyós)
  • Phil Dwyer (mostoha após)
Lakóhelye eredetileg Chicago, Illinois állam, USA - azóta többször költözött